Qui som?

La celebració de l’any Feynman està impulsada i liderada per EspaiNano, el grup de comunicació i divulgació especialitzat en nanociència i nanotecnologia de l’Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC). EspaiNano és un grup de comunicació i divulgació de la nanociència i la nanotecnologia de l’ACCC que té la intenció de ser un punt de trobada de nanodivulgadors i experts en diferents temàtiques relacionades amb la nanotecnologia. La seva missió és la de fomentar la cultura científica i el seu coneixement per part de la ciutadania i de promoure vocacions científiques entre els joves i petits. Per això, es pretén involucrar a tots els actors implicats des dels seus respectius àmbits: l’educació, la recerca científica i tecnològica, la comunicació, la indústria, l’administració i la societat civil.

L’equip d’EspaiNANO està format per Jordi Díaz (coordinador), Anna May, Claudi Mans, Mara Carmona, Pau Senra, Sarah Moreira, Víctor Puntes i Yolanda Fernández.

Ens pots trobar a les xarxes socials:

Els organitzadors de la commemoració, estan buscant la suma de voluntats de diverses institucions, que amb molt entusiaszme s’uneixin a la tasca de donar a conèixer la figura tan emblemàtica de Richard Feynman i que contribueixin a dissenyar noves activitats. Si vols col·laborar amb els organitzadors o vols demanar informació ens pots escriure a espainano@gmail.com.

Entitats i persones col·laboradores

La commemoració del centenari compta amb la col·laboració de diverses institucions públiques, entitats del tercer sector, de centres d’investigació, empreses així com de persones individuals que han col·laborat en l’execució de diverses activitats.

SCN2

La Societat Catalana de Nanociència i Nanotecnologia (SCN2) és una associació científica sense ànim de lucre que persegueix reunir estudiants i investigadors del camp de la Nanociència i la Nanotecnologia, promoure la recerca i innovació nanotecnològica i contribuir en la divulgació i debat de la ciència. La SCN2 esdevindrà un punt de referència en el camp de la nanociència i la nanotecnologia actuant com una xarxa d’excel·lència connectant les diverses entitats generadores de coneixement i innovació tecnològica com ara universitats, centres de recerca o empreses.

ICMAB

L’Institut de Ciència de Materials de Barcelona (ICMAB) és un institut de recerca del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) situat al Campus de la Universitat Autònoma de Barcelona, a Bellaterra. L’ICMAB està dedicat a la investigació en nanomaterials i materials avançats i amb la missió de transmetre el coneixement generat ala societat. L’ICMAB, que ja té més 30 anys d’història, manté el seu entusiasme inicial per la recerca, la qual cosa el converteix en un centre molt atractiu per a joves investigadors. Actualment, l’ICMAB inclou aproximadament 300 persones amb més de 60 científics com a personal permanent.

ICN2

L’Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia (ICN2), és un institut de recerca internacional sense ànim de lucre situat a prop de Barcelona. Les seves línies de recerca se centren en les propietats físiques i químiques recentment descobertes que sorgeixen del comportament de la matèria a la nanoescala.

Altres entitats o institucions

Ateneu Barcelonès, Biblioteca de Física i Química de la UB, Biblioteques de Barcelona, Delegació del CSIC a Catalunya, MNATEC, Revista Investigación y Ciencia…

Persones individuals

Daniel Arbós, David Kaiser, Guillermo Orts-Gil, Jordi Notó, Octavi Planells, Xavier Roqué, Xavier Giménez, Roger Ponce…